grb Kluba

XXI SVETOSAVSKI IZLET

Izveštaj sa akcije Datum akcije:29.01 2011. Broj učesnika:53
"Dr Radivoj Simonović"Sombor 2
Vremenske prilike:Sunčano, hladno sa dosta snega, prava zimska idila. Skoro bez vetra. Trasa:Česma 4 lava – Čerat – pl. dom Stražilovo – Selište – spomen obeležje na Masnoj ćupi – Astal – TV toranj – Iriški venac – Kraljeva stolica – Popovica. Vodiči:Cvetin Ristanović, Magdalena Seleši Pređeno:25km
Visinska razlika:500m Opis akcije:Okupili smo se i ove godine u Sremskim Karlovcima, oko česme 4 lava, u ranim jutarnjim satima. Ilija Petrović nas je pozdravio u ime našeg društva i rekao nekoliko prigodnih rečenica o Svetom Savi. Nakon toga prisutno su otpevali prvu strofu Svetosavske himne i krenuli ulicama Karlovaca prema vinogradima na putu za Stražilovo.
Ispratila nas je ekipa TV Vojvodine i dočekala na uzvišenju iznad grada, gde su snimili kratak prilog o našem planinarenju.
Planinari su hodali, čineći dugu šarenu kolonu na snežnoj belini vinograda i njiva, van grada. Napravili smo pauzu za doručak i čaj u domu na Stražilovu Jedna grupa se odvojila i otišla za Bukovac, ostali su zajedno išli sve do pred Masnu ćupu, gde smo se podelili, otprilike pola-pola. Jedna grupa je pošla uzbrdo prema Vidikovcu (sa Magdalenom) i dalje prema Stolovima i Glavici. Tu smo popili čaj, kafu i požurili na Paragovo da ne propustimo autobus za Novi Sad.
Druga grupa je sa Cvetinom, preko Masne ćupe i TV tornja, nastavila za Iriški Venac. Nastavili su prema Kraljevoj stolici i Popovici.
Bio je to još jedan predivan dan u sunčanoj, snegom pokrivenoj Fruškoj gori.