grb Kluba

U SOMBORU ODRŽAN 49. SLET ŽELEZNIČARSKO - PLANINARSKIH DRUŠTAVA SRBIJE OSVOJILI I LAZIN BREG

Datum održavanja akcije:01-04 jula 2010.
Opis akcije:Na somborskom gradskom kupalištu „Štrand“ od 1. do 4. jula održan je 49. Slet železničarsko - planinarskih društava Srbije pod pokroviteljstvom Zajednice železničarsko - sportskih klubova Srbije.
Nakon 13 godina planinarskom društvu „Dr Radivoj Simonović“ ukazano je poverenje da bude domaćin ove veoma značajne planinarske manifestacije, a na akciji je učestvovalo 200 planinara. Takmičenje je održano u raznim planinarskim disciplinama kao što su orijentacija u prirodi, postavljanje šatora, planinarsko trčanje, skok u dalj, bacanje kamena s ramena i nadvlačenje konopca. Svrha manifestacije bila je i promovisanje železničarskog putničkog saobraćaja.
Pored sportskih takmičenja, organizovane su i dve šetnje po prirodi u okolini Sombora. U prvoj šetnji planinari su obišli Šikaru, popeli se na najviši vrh Sombora „Lazin breg“, vozili se čamcem na Velikom bačkom kanalu i penjali na osmatračnicu visoku 12 m. Sledeći dan posetili su salaško naselje Bukovac, zatim su obišli bukovačku vodicu, prevodnicu „Čičovi“ - kanalski trougao Diker.
Slet je završen svečanim uručivanjem pehara i priznanja učesnicima uz prigodan kulturno - umetnički program KUD-a „Jovan Lazić“ iz Belog Manastira.

Rezultati takmičenja