Planinarski domovi

AVALA
Planinarski dom
ČARAPIĆEV BREST
(Nadmorska visina 310 m)

Opis:
Dom je sagrađen 1953. godine. To je zidani objekat sa prizemljem i spratom. Objekat ima struju, vodovod i kanalizaciju. Od prostorija raspolaže: kuhinjom, trpezarijom, WC-ima, kupatilom, prostorom za druištveni boravak, restoranom i sobama sa ukupno 50 ležaja. U sobama nema grejanja, a trpezarija se greje pomoću kaljave peći. Dom je otvoren od proleća do jeseni. U neposrednoj blizini je izvor pitke vode. Dom je izdat u zakup studentskom oporavilištu "Radojka Lakić", Avalski put 3, Beli potok, Beograd. Telefon u domu je 011/649-209.. Pored doma nalazi se depandans. To je zidani objekat sa uvedenom strujom, vodom i kanalizacijom. Od prostorija tu su 2 WC-a, 2 kupatila, kuhinja, 3 sobe sa ukupno 17 ležaja. Grejanje je pomoću električnih grejalica. Depandans se otvara po dogovoru. Dom je vlasništvo PSD "Avala" iz Beograda, Francuska 32. Rezervacije i najave na tel. 011/186-719 ili pismeno na adresu Solunska ulica 24, 11000 Beograd.
Pristup:
Turističkim autobusom ili putničkim vozilom do samog doma, a iz Beograda se može doći gradskim autobusima br. 401 i 402 od stanice Voždovac - Trošarina za Beli Potok, ili vozom do stanice Beli Potok odakle ima oko 30 minuta hoda.
Izleti:
Do Beograda oko 3 sata hoda, preko Belog Potoka i Torlaka, zatim obilasci spomenika "Neznanom junaku", do Mitrovićevog doma koji je sada ugostiteljski objekat. 

Planinarski domovi /