Planinarski domovi

FRUŠKA GORA
Planinarski dom
STRAŽILOVO
(Nadmorska visina 284 m)

Opis:
Dom se nalazi na stražilovskom bregu Čerat iznad živopisne stražilovske doline. To je spratna zgrada sa zidanim prizemljem i spratom od drvene građe. U prizemlju je kuhinja, velika i mala trpezarija i TV sala. Na spratu od drvene gradje je 9 soba sa ukupno 50 ležaja (5x6 kreveta, 2x4 kreveta, 1x12 kreveta, 1x16 kreveta). Na oba etaža postoje kupatilo i WC. Dom ima struju i tehničku vodu iz vodovoda vezanog za bazen. Snabdevanje pijaćom vodom je sa obližnjeg izvora udaljenog oko 100 m. Objekat raspolaže kompletnim inventarom za spremanje hrane. Trpezarija, društvena sala i dve velike sobe se greju pećima na čvrsto gorivo. Domom upravlja PD "Stražilovo" iz Sremskih Karlovaca.

Dom radi od subote u 9h do nedelje u 18h, dežurstva radnim danima po potrebi. Organizovane grupe se moraju najaviti. Organizovane grupe se moraju najaviti.

Kontakt: Nikola Malešević 064 614 94 30, PD "Stražilovo", p.fah 13.
Prilaz:
Do doma se stiže asfaltnim putem 5 km od Sremskih Karlovaca do stražilovske doline, a potom planinarskom stazom ili širokim šumskim putem - serpentinama još oko 500 m.
Izleti:
Manastiri Velika Remeta, Grgeteg, Brankov grob, preko Bukovičkih ledina do Stolova, Doma pod Glavicom i Doma odmora "Elektrovojvodine" na grebenu Fruške gore.

Planinarski domovi /Početna strana