Planinarski domovi

KOPAONIK
Planinarski dom
Dr. PETAR KOSTIĆ
(Nadmorska visina 1734 m)

Opis:
Dom je sagrađen 1975. godine na predelu Pajino preslo. Objekat je građen od cigle i kamena, a ima prizemlje i spart. U domu je uvedena struja, vodovod i kanalizacija. Ima 2 WC-a i kupatilo. Kuhinja je snabdevena priborom za pripremu i konzumaciju hrane. Dom ima veliku trpezariju i pet soba sa ukupno 22 ležaja. Sobe i trpezarija se greju pomoću TA peći. U blizini je izvor pitke vode. Objekat je otvoren tokom cele godine. U neposrednoj blizini su ski-liftovi i žičare, koji u zimskoj sezoni pokrivaju sve ski terene ovog dela Kopaonika (od Suvog Rudišta preko Karamana do Gobelje). U okolini doma su mnogi turistički, ugostiteljski i planinarski objekti. Dom je vlasništvo PSD "Avala" iz Beograda. Prijave i informacije se mogu dobiti preko tel. 011/186-719 (Miodrag Radoičić), ili pismom na adresu PSD "Avala", 11000 Beograd, Francuska ulica br. 32a.
Prilaz:
Putničkim vozilima ili turističkim autobusima preko Kruševca i Brusa ili preko Kraljeva i Jošaničke banje. Može se i vozom doći do Raške, pa redovnom autobuskom linijom preko Rudenice do Kopaonika. Iz svih većih gradova u Srbiji voze redovne i sezonske autobuske linije do Kopaonika. Sam dom je na oko 10 minuta hoda udaljen od najužeg centra (hoteli Konaci).
Izleti:
Na vrhove: Karaman, Suvo Rudište, Gobelja, Pančićev vrh (2017 m), zatim obilazak Gejzira, Semeteška jezera i ostale zanimljive lokacije Nacionalnog parka "Kopaonik". Planinarsko-turistička karta Kopaonika se može kupiti u kafiću "Bistro" ili butiku "Filip" u "Konacima".

Planinarski domovi /Početna strana