Planinarski domovi

ŠAR PLANINA
Planinarski dom
ARSA POPOVIĆ
(Nadmorska visina 1282 m)

Opis:
Ovaj dom, među planinarima, poznatiji pod nazivom "Dom na Stružju" nalazi se na lokalitetu "Batal bunar". Ukupni smeštaj je 80 ležaja u 11 prostorija za spavanje. Objekat ima kuhinju sa svom pratećom opremom, trpezariju i prostoriju za dnevni boravak. Dom poseduje struju i pijaću vodu, a WC je van zgrade. Sve prostorije se greju pomoću peći na čvrsto gorivo. Objekat je vlasništvo PD "Šara" iz Prizrena i otvoren je tokom cele godine. Najava grupa i rezervacija se može izvršiti pismom na adresu Sveta Čičić, Mostarska ulica br. 32, 38400 Prizren, tel. 029/31-185.
Prilaz:
Od Prizrena udaljen oko15 km. makadamskim putem koji je pogodan za manja putnička vozila. Autobusom se može prići do sela Jablanica ili Rečane od kojih ima oko 50 minuta hoda do doma.
Izleti:
Dom se nalazi na južnom delu grebena Šare. Mogu se obići: Vrtop 2502 m, Crni vrh 2584 m, Kobilica 2526, Karanikolina jezera. Markiranim stazama može se doći do Ljubotena ili Lešnice i Titovog vrha u Makedoniji. Do Prizrena vodi planinarska staza dužine 12 km.

Planinarski domovi /Početna strana