Planinarski domovi

STARA PLANINA
Planinarski dom
BABIN ZUB
(Nadmorska visina 1578 m)

Opis:
Dom se nalazi ispod litice Babin zub (1758 m), najživopisnijeg vrha na Staroj planini. To je zidani objekat sa tri krila.U prizemlju je kuhinja, trpezarija prostorija za dnevni boravak (sa kaminom i TV-om), kupatilo, WC i tri sobe, dok se na spratu nalazi devet soba. Sobe su sa 2 do 12 ležaja. Ukupni kapacitet je 70 ležaja. Dom ima struju, pijaću vodu. Ceo objekat se zagreva centralnim grejanjem. Dom je otvoren vikendom, ali po dogovoru moguće je obezbediti i višednevni boravak. Objekat je vlasništvo PSD "Midžor" iz Knjaževca, ali njime upravlja DP "Banjica" takođe iz Knjaževca. Najave i rezervacije se za grupe vrše: DP "Banjica", 19350 Knjaževac ili telefonom: 019/43-148. 
Prilaz:
Putničkim vozilom ili turističkim autobusom iz pravca Knjaževca preko Kalne i sela Crni vrh. Zimi je prilaz moguć samo do sela Crni vrh odakle pešice ima oko 3 sata hoda. Ukoliko se put čisti zimi onda se vozilom može prići na 3 km. do doma. Međugradski autobusi saobraćaju do sela Crni vrh sa severne strane i sela Topli do sa južne strane odakle ima pešice oko 4 sata hoda do doma. 
Izleti:
Midžor (2169 m), Babin zub, Dojkino vrelo i bliža okolina sa laganim planinarskim šetnjama,a u zimskom periodu skijanje.

Planinarski domovi /Početna strana