Planinarski domovi

STOL
Planinarski dom
STOL
(Nadmorska visina 920 m)

Opis:
Dom je zidana kuća sa prizemljem i potkrovljem izgrađen 1953. godine. U prizemlju je velika trpezarija za 45 osoba, kuhinja i pekara. Dom raspolaže kompletnim inventarom za pripremu i posluženje hrane i pića. Postoje četiri sobe sa po 4 ležaja i dve sa po 2 ležaja. Pored toga dom ima i depandans sa 20 ležaja u zajedničkoj sobi. Ukupan kapacitet je 40 ležaja. Dom ima struju, vodovod i kanalizaciju, etažno kupatilo sa dve kabine i WC. U blizini se nalazi izvor pitke vode. U celom objektu je uvedeno centralno grejanje. Dom je stalno otvoren i ima domara. Za veće grupe od 15 učesnika moguće je dogovoriti pansionsku pripremu ishrane. Domom upravlja PSD "Crni vrh" iz Bora, poštanski fah 34, 19210 Bor, a na raspolaganju je i tel. 030/22-430 u društvo četvrtkom od 19 do 20 sati. Kontakt: Milorad Sretenović, tel 030/21-438
Prilaz:
Putničkim vozilom do doma makadamskim putem ili autobusom od Bora do sela Cepe odakle se do doma stiže za oko 40 minuta. Autobus za prevoz radnika saobraća tri puta dnevno i može se korirstiti za prevoz do doma. Udaljenost od Bora je 16 km.
Izleti:
Celodnevni na Deli Jovan, Crni vrh i Veliki krš i kraći do vrha Stola (1156 m) jezera i terena za skijanje i alpinizam u neposrednoj blizini doma.

Planinarski domovi /Početna strana