Planinarski domovi

TARA
Planinarski dom
JAVOR
(Nadmorska visina 1055 m)

Opis:
Objekat raspolaže sa 6 soba: ukupno 20 ležaja na 2 etaža (sobe sa 2, 3, 4, i 1 x 6 ležaja), trpezarijom sa oko 30 mesta, komplet opremljenom kuhinjom, zajednicko: umivaonik, 2 WC -a, i jedno kupatilo sa tušem (voda topla sve vreme). Sobe su sa podnim itisonom oblikovanim krevetima, jogi dušecima. Ima centralno grejanje na ugalj i drva. Sopstvenu ložionicu posebno, u trpezariji veći savremeni kamin na drva.
Dom je izgradjen od crnog i belog bora. Spolja su talpe, a trpezarija u lamperijama, i ceo iznutra od drveta, što je redak primer, a prilagoden je prirodi i planini po iskustvu u Evropi. Raspored soba, enterijer, kao i ceo program boravka za mladi uzrast je razraden i uraden po principu "jedan razred - šira porodica". Deci se pruža idealna prilika da nadoknade nedostatke iz grada, a to je: svakodnevno blisko druženje kroz pesmu, igru, laganu planinsku šetnju lepotice Tare, udišući čist vazduh.
Na 16 km. od objekta u Bajinoj Bašti nalazi se bolnica.
. Najave i rezervacije za posete pojedinaca i grupa vrše se na adresu PSD "Javor", Prote Mateje 36, 11000 Beograd.
Prilaz:
Putničkim vozilom ili turističkim autoobusom iz pravca Užica, a postoji i direktna autobuska linija od Beograda do Tare. Dom se nalazi na planini Tari u predelu Kaluđerske bare na 250m od hotela "Omorika".
Izleti:
Vrh Tare Zborište (1544 m), kanjon Rače, Kozja stena, Mitorvac, kao i do obližnjih hotela "Omorika" i "Beli bor". Dom je na pogodnom mestu za planinarske ture, a zimi za skijanje.

Planinarski domovi /Početna strana