Planinarski domovi

VRŠAČKI BREG
Planinarski dom
ŠIROKO BILO
(Nadmorska visina 250 m)

Opis:
Dom se nalazi na Vršačkom bregu i jedini je pl. objekat na obroncima Južnih Karpata u Vojvodini i Banatu. Centralnu prostoriju čini velika sala u kojoj je desetak stolova, TV i radio prijemnik, garniture za društvene igre i dr. Smeštaj je u deset lepo nameštenih dvokrevetnih soba, pet dvokrevetnih bungalova i dve velike zajedničke sobe u koje se može smestiti više od 20 planinara. Za slučaj nužde, društvo ima u domu dušeke, posteljinu i ćebad za još oko 30 ležajeva koji se mogu postaviti zimi u velikoj sali, a leti i u šatorima za četiri osobe. Naši članovi imaju oko 40 vikendica odmah pored doma i u njima su često bili ugošćeni planinari iz cele zemlje.

Kupatilo ima tri tuš kabine sa toplom vodom i zajedničko je za sve sobe. Ceo dom ima moderno centralno grejanje. Bungalovi se zimi ne greju. Kuhinja je veoma dobro opremljena i priprema sve vrste jela. Asortiman pića je raznovrstan.U domu radi kvalifikovano, profesionalno i veoma ljubazno osoblje. Dom ima dve velike letnje terase koje su opremljene i mogu ugostiti oko stotinjak gostiju. Predstavlja izvanredno mesto za opuštanje, kako starijih tako i mališana.

Dom je otvoren preko cele godine skoro svaki dan. Ipak, preporučljivo je da se pre dolaska u dom najavite 
PSD "Vršačka kula" iz Vršca, Svetosavski trg br.1., 26300 Vršac, telefon: 013/836-674, info@psdkulavrsac.com
Domaćin planinarskog doma: Čavić Mirko, 061 247 66 80
Prilaz:
Asvaltnim putem do objekta "Crveni krst" a potom širokim šumskim putem prohodnim i za autobuse. Dom je od Vršca udaljen 8 km. 
Izleti:
Vršačka kula, manastir "Mesić", Lisičija glava 590 m, Gudurički vrh 641 m, najviši vrh Vojvodine.

Planinarski domovi /Početna strana